Over mij

marcel van den bos sportfotografie

Nadat ik in 2000 mijn eerste digitale point-and-shoot camera kocht kreeg ik snel in de gaten dat je veel meer met een camera kan doen. Dit was het begin van een hobby, een nieuwe passie. Sinds dat moment is fotografie niet meer weg te denken uit mijn wereld.

De eerst foto's die ik maakte waren voornamelijk sportfoto's, en dan hoofdzakelijk voetbal. Dat veranderde toen de camera mee op vakantie ging. De vakanties werden steeds verdere buiten Europa en de foto's werden steeds interessanter. De vakantiekiekjes veranderde in echte foto's. Nadat ik mijn eerste spiegelrelex kocht ging mijn fotografie vooruit, diverse cursussen volgden elkaar op om niet alleen de camera beter te leren kennen maar ook welke compositie wel en niet werkt voor een foto. In de fotografie ben je immers nooit uitgeleerd.

Door mijn freelance fotografiewerk zijn de sportfoto's diverser geworden en leerde ik anders naar sport en ook sporters kijken.  Een mooi portret van een sporters is meer dan een foto op een sportveld. Dit soort foto's is een onderdeel van mijn fotografie geworden. Door het maken van de portretten en het werken met mensen achter de camera heeft me dit echt verder ontwikkeld op diverse fotografie vlakken, echt van interesse naar een passie voor de fotografie!

Recent ben ik ook met studio werk begonnen, enorm leuk om met de juiste belichting een mooi resultaat voor de klant te realiseren.

Van een mooie foto kan je lang genieten!