Tips voor het fotograferen van tulpen en bollenvelden

In het voorjaar zijn in de bollenstreek veel mooie bollenvelden te vinden. Naast de bekende tulpenvelden bloeien eerst de velden met hyacinthen en de narcissen. Zeker de hyacinthen geven een heerlijk voorjaarsgevoel met de heerlijke geur die van de bloemen afkomt.

Voor het fotograferen van de bollenvelden vind je hieronder een aantal tips.

Long Exposure tijdens de zonsopkomst - Braassemmermeer

Long Exposure tijdens de zonsopkomst - Braassemmermeer

F16 - ISO 100 - 92sec - 20mm

Langesluitertijden geven met bewolking mooie strepen in de lucht. Doe daar dan een steiger tijdens de zonsopkomstbij en je krijgt dit effect.

Amersfoort - Koppelpoort Fotogenieke stad

Amersfoort - Koppelpoort Fotogenieke stad

De meest fotogenieke stad van nederland, oftewel Amersfoort

Zoek maar eens in Google op Amersfoort en met grote zekerheid dat je gelijk de bekende Koppelpoort tegenkomt. Meestal zie je de Koppelpoort vanaf de andere kant, maar deze achterkant, vanaf De Spui gezien, is zeker net zo interessant.

 

Paard van Marken - Vuurtoren

Paard van Marken - Vuurtoren

De vuurtoren het Paard van Marken tijdens een strenge koude winterdag net na zonsopkomst.

Staalwol slingeren

Weet jij wat staalwol fotografie is?

Wist je dat staal kan branden? In de vorm van staalwol kan je het laten branden en daar dan hele leuke en spectaculaire foto's van maken.

Door te spelen met een langere sluitertijd kan je de effecten van het slingeren mooi vastleggen. Het is dus eigenlijk een vorm van lightpainting. De staalwol wordt aangestoken en dan in een houder aan een staaldraad rond geslingerd. Hierdoor vliegen de stukje staalwol al "lichtend uit de houder'. Dit kan in meerdere richtingen worden rond geslingerd voor verschillende effecten.

Cookies accepteren?

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use. Learn more about our privacy policy